Cherie "The JuiceLady"

Cherie Calbom jest znana jako "JuiceLady". Jest autorką 35 książek i jest powszechnie znana jako najbardziej zaufany dietetyk w Ameryce. Jessie Clark, Specjalista ds. Marketingu Juicernet, miała przyjemność porozmawiać z Cherie o jej doświadczeniach jako JuiceLady, o kilku wskazówkach dotyczących soków oraz o tym, jak Cherie utorowała sobie drogę do kariery w świecie soków.

1. Czy zauważyłaś wzrost zapytań o soki w czasie pandemii Covid-19?

"Tak, na pewno zauważyłam większe zainteresowanie sokami. Więcej osób jest zainteresowanych kupnem sokowirówki do użytku domowego i więcej osób jest zainteresowanych przepisami na soki. Modlę się, aby ten trend się utrzymał. Wirusy nie znikną, a ważne jest, aby nasze ciała były silne".

2. Jakie są Twoje ulubione produkty, z których najczęściej przyrządzasz soki? Jakie produkty są według Ciebie najbardziej wydajne?

"Ogórki są podstawą wszystkiego, co obecnie robię, ponieważ dają tak dużo soku, dają dużo plonów i nie dominują w smaku, mieszając się z każdą rzeczą, którą do nich włożysz. To jest właśnie smak, który poczujesz. Uwielbiam ogórki i kupuję ich dużo, kiedy robię zakupy, a do tego kupuję ogórki ekologiczne".

"...Imbir jest najlepszym źródłem cynku w soku".

3. Co Twoim zdaniem daje "dobry" lub "dobrej jakości" świeży sok?

"Jeśli masz sok dobrej jakości, będziesz miał więcej składników odżywczych dzięki najlepszej obróbce i mniej pestycydów dzięki produktom organicznym".

4. Jakie są pewne wskazówki dotyczące soków, które zdobyłaś przez lata i którymi możesz się podzielić?

"Ludzie ciągle pytają mnie o sok z selera i o to, czy trzeba odcinać liście. Czy mogę wycisnąć sok z całego selera? Tak, jak najbardziej. Liście też zawierają składniki odżywcze. Wypicie 16 uncjowej szklanki na pusty żołądek to wspaniały sposób na rozpoczęcie dnia. To rada, którą często daję ludziom".

5. Jaka jest Twoja ulubiona książka, którą do tej pory wydałaś?

"The Juice Lady's Guide to Juicing for Health", która jest przeróbką mojej najlepiej sprzedającej się książki "Juicing for Life", która sprzedała się w ponad 2 milionach egzemplarzy. Jest to książka o pięćdziesięciu różnych dolegliwościach, w której opisuję soki, składniki odżywcze i dietę, które pomagają osobom cierpiącym na różne schorzenia. Książka ta pomogła wielu ludziom, jest swego rodzaju Biblią soków."

6. Co zainspirowało Cię do zostania "JuiceLady"?

"To, co mnie zainspirowało do picia soków, to mój zły stan zdrowia. Miałam zespół przewlekłego zmęczenia i fibromialgię. Pozbyłam się tego, ale wymagało to naprawdę ścisłego, wspólnego wysiłku. Zrobiłam 5-dniowy post sokowy. Dodałem mnóstwo warzyw i na trzy miesiące przeszedłem na weganizm. W ciągu trzech miesięcy całkowicie uzdrowiłem swoje ciało i znów czułem się lepiej niż kiedykolwiek. To zadziałało tak dobrze, że nazwałem to lekarstwem. Potem wróciłam do starego sposobu odżywiania się, co było wielkim błędem. Moje objawy zaczęły powracać. Zrozumiałem, że to musi być mój nowy styl życia".

"...Wróciłam do szkoły, bo chciałam stać się wiarygodnym źródłem informacji. Zdobyłam tytuł magistra na Uniwersytecie Bastyr. Kiedy byłem na drugim roku, firma "Juiceman" przyszła na mój uniwersytet i szukała kilku studentów, którzy napisaliby broszurę do sokowirówki. Kierownik mojego wydziału zapytał mnie, czy jestem zainteresowany. Potem odkryłem, że organizują weekendowe seminaria i zgłosiłem się na nie. W końcu mianowali mnie "JuiceLady", a nazwa przylgnęła do mnie i od tamtej pory jestem znana jako JuiceLady".

7. Jakie są według Pani powody, dla których uważa Pani, że picie soków może być korzystne dla zdrowia? Innymi słowy, "najważniejsze" powody, dla których poleca Pani komuś zacząć pić soki?

"Zapobieganie chorobom, dobre samopoczucie każdego dnia i energia".

"... Sok jest pokarmem o wysokiej częstotliwości spożycia, nie przychodzi mi do głowy nic, co mogłabym przed nim postawić".

8. Czy możesz podzielić się jakąś historią/opowieściami, które pamiętasz, a które miały na ciebie pozytywny wpływ? Albo pozytywnym wpływem, jaki wywarłeś na czyjeś życie, zachęcając do włączenia soków do swojej diety?

"O tak, myślę o jednej. Często opowiadam jej historię, jest sprzed wielu lat, ale była tak dramatyczna. Zadzwoniła do mnie kobieta, która przytyła 50 kg wody i nikt nie wiedział, co jej pomóc, zarówno lekarze konwencjonalni, jak i naturopaci. W końcu się poddali i w zasadzie dali jej do zrozumienia, że musi uporządkować swoje sprawy. Patrząc na jej dietę, nie była ona taka zła, ale poleciłem jej dodawać szklankę zielonego soku przed każdym posiłkiem. Kiedy do mnie oddzwoniła, jakiś miesiąc lub dwa później, powiedziała mi, że straciła cały ciężar wody, zaczęła chodzić i rąbać drewno na opał".

9. Co jest obecnie "gorącym" lub "modnym" produktem w społeczności sokowirówek, np. imbir? kurkuma?

"Powiedziałbym, że największym trendem jest seler. Nie zaniknął, jest popularny".

"...Powiedziałbym również, że to, co będzie trendy, to soki wspierające układ odpornościowy. Imbir i cykoria są bardzo popularne, jeśli chodzi o wspomaganie układu odpornościowego".

https://juiceladycherie.com//?s=juicing+for+life

Partner serwisu

 

Kontakt

kontakt@liwka.pl

Galeria